Tafeltennisactua.be

Lisa Lung (© ITTF)

Lisa Lung heeft zich bijna kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Open van Hongkong, een manche in het kader van de ITTF World Tour.

De Limburgse [ITTF-168] begon moeizaam tegen de Japanse favoriete Miyuu Kihara [ITTF-86], maar sleepte uiteindelijk wel de derde set in de wacht. Nadien werd het een dubbeltje op zijn kant, waarbij Lung tot twee maal toe met het kleinste verschil de set verloor en bijgevolg ook de wedstrijd. Na haar nederlaag in de eerste ronde bij de beloften (integraal te bekijken via itTV), betekent dit het einde van haar avontuur in Hongkong, want ook in het dubbelspel overleefde Lisa de kwalificaties vandaag niet. Aan de zijde van de Roemeense Irina Ciobanu verloor ze haar kwalificatiewedstrijd van het Russische duo Guseva/Prokhorova.

Bij de mannen spelen morgen Cedric Nuytinck, Robin Devos en Martin Allegro wel de tweede kwalificatieronde. De drie heren zijn, samen met Florent Lambiet, ook nog actief in het dubbelspel. Nuytinck speelt aan de zijde van de Oekraïner Kou Lei, bij ons nog bekend van zijn periode bij La Villette Charleroi. Robin Devos treedt aan met de Fin Benedek Olah, in het verleden ook actief bij de Nederlandse landskampioen Taverzo uit Zoetermeer. De Waalse spelers Lambiet en Allegro verschijnen samen aan tafel.