Logo

De heren van Alpa Elsene-Schaarbeek hebben in een onderling duel tegen La Villette Charleroi het behoud in de hoogste Belgische divisie verzekerd.

Op bezoek in wat eens de tafeltennishoofdstad van België was, slikten de Brusselaars wel eerst een nederlaag. Matas Skucas moest in de belle zijn meerdere erkennen in A-speler Oleg Danchenko. De spanning was meteen te snijden. Ook de volgende twee wedstrijden eindigden pas in een beslissende vijfde set. Florian Cnudde vloerde daarin Amaury Delhez, terwijl de bezoekende joker Christophe Closset niet zonder slag of stoot voorbij Christian Blondeau geraakte.

Na de pauze stoomden de Brusselaars zonder setverlies verder door naar een ruime 1-5 winst. Florian boekte daarbij een knappe nieuwe zege op een A-speler.

1 - 5 Villette Charleroi - Alpa Elsene-Schaarbeek
1-0Oleg DANCHENKO (A22)-Matas SKUCAS (B0)3-2
1-1Amaury DELHEZ (B0)-Florian CNUDDE (B0)2-3
1-2Christian BLONDEAU (B0)-Christophe CLOSSET (A23)2-3
1-3Oleg DANCHENKO (A22)-Florian CNUDDE (B0)0-3
1-4Christian BLONDEAU (B0)-Matas SKUCAS (B0)0-3
1-5Amaury DELHEZ (B0)-Christophe CLOSSET (A23)0-3

 

Met deze zege is Alpa dus zeker van het behoud in de hoogste divisie, een unicum in de clubgeschiedenis.

Villette was al eerder uitgeschakeld, maar nu kan ook Etoile Basse Sambre de hoofdstedelingen niet meer inhalen. Toch zien we EBS ook volgend jaar op het hoogste niveau, want het reserveteam van de Naamse club werd kampioen in 1ste Nationale.