Logo

Alpa Elsene-Schaarbeek moet de rol bovenaan lossen. Het ging in eigen huis met 2-4 onderuit tegen Patria Castellinoise.

De Brusselaars keken snel aan tegen een 0-2 achterstand na nederlagen van Skucas en Saudemont tegen respectievelijk Mikutis en Duranspahic, die voor de gelegenheid de bezoekers versterkte. Thuiskopman Florian Cnudde hield Alpa in de wedstrijd door Tim Janssens opzij te zetten.

Na de pauze bleven Duranspahic en de verdediging van Mikutis ongeslagen, waardoor Patria Castellinoise zekerheid over de zege. Saudemont kon de nederlaag voor de hoofdstedelingen nog milderen door de belle van Janssens te winnen. 

2 - 4 Alpa Elsene-Schaarbeek - Patria Castellinoise
0-1Matas SKUCAS (B0)-Tomas MIKUTIS (As14)1-3
0-2Robin SAUDEMONT (B0)-Admir DURANSPAHIC (As14)1-3
1-2Florian CNUDDE (A26)-Tim JANSSENS (A25)3-1
1-3Matas SKUCAS (B0)-Admir DURANSPAHIC (As14)0-3
1-4Florian CNUDDE (A26)-Tomas MIKUTIS (As14)0-3
2-4Robin SAUDEMONT (B0)-Tim JANSSENS (A25)3-2

 

Alpa Ixelles-Schaarbeek moet door deze nederlaag de rol bovenaan lichtjes lossen. Le Logis blijft – ondanks een gelijkspel bij Diest — aan de leiding met twee punten voorsprong op datzelfde Diest en Sokah Hoboken. Alpa volgt op drie punten, maar Virton kan de Brusselaars nog voorbij steken.

Patria Castellinoise staat met deze zege nu samen met Nodo Ekeren rustig in de middenmoot. Vedrinamur is mogelijks aan haar remonte begonnen en boekte in de voorbije weken haar eerste zege van het seizoen tegen EBS. Dat team uit Auvelais en Astrid Herstal zijn nu nog de enige teams zonder zege en de grootste degradatiekandidaten.