Logo

Junioren verliezen van Nederland

Drie Belgische cadettenteams hebben zich in Metz geplaatst voor de hoofdtabel van de landencompetitie tijdens de Jeugd Open van Frankrijk.

 

Bij de jongens plaatste België A (Romain Lambiet en Thibaut Darcis) zich voor de 1/8ste finale, ondanks verlies als groepsfavoriet tegen Frankrijk C. Schotland en Luxemburg B werden wel in drie partijen opzijgezet. België B (Anthony Deceuninck en Matthias Janssens) plaatsten zich eveneens voor de hoofdtabel. Zij kregen geen greep op het eerste reekshoofd Frankrijk A, maar wonnen wel logisch van Luxemburg A.

Ook het A-team bij de cadetten meisjes wist zich voor het hoofdtornooi te plaatsen na een tweede plaats in de groep na Duitsland A. Eline Loyen en Lauranne Hackemack wisten met 3-1 wel te winnen van Frankrijk C. Voor Lisa Lung en Margo Degraef (België B) is de derde plaats uiteindelijk een logisch gegeven. Winst tegen Roemenië B en Engeland zat er niet in. Schotland werd wel met 3-0 opzijgezet.

Minder goed nieuws bij de junioren. Jongens A (Martin Allegro, Robin Saudemont en Florent Lambiet) verloren logischerwijs van groepsfavoriet Japan A, maar ook de noorderburen uit Nederland bleken te sterk. Winst tegen Tsjechië was bijgevolg niet voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Robin Declercq kreeg voor de gelegenheid de jonge Jorne Bickx naast zich. Samen met de Algerijn Yaniss Douifi viel er enkel individuele eer te halen in de wedstrijd tegen Japan B.

Nathalie Marchetti, de enige echte juniore in het Belgische team, hield de eer hoog voor ons land met een individuele overwinning. Aan de zijde van cadetten Anne Catherine Godefroid en Delfien Marijsse viel er niet meer uit te halen in drie logische teamnederlagen.