Logo

Zestien Belgen actief in Antwerpen tijdens Euro-Africa Circuit

De Flanders Open is sinds dit jaar een categorie gestegen op de wereldkalender. Van een individueel tornooi heeft het de stap gezet naar het nieuwe ITTF Euro-Africa Circuit. Een serie tornooien in Europa en Afrika dat slechts een trede lager staat dan de World Tour.

 

De VTTL heeft de organisatie verlegd van Vilvoorde naar Antwerpen. Dit jaar is Het Rooi in Berchem (Antwerpen) the place-to-be. Het tornooi is bedoeld voor de subtoppers. Spelers uit de top-100 ontbreken bijgevolg op het appel. Enkel de Spaanse Sarah Ramirez (ITTF-88) is de spreekwoordelijke uitzondering op de regel: zij voert het deelnemersveld bij de dames aan. Bij de heren is de Taïwanees Huang Sheng-Sheng het eerste reekshoofd met een 118de plaats op de wereldranglijst.

Inderdaad, zelfs de eigen Jean-Michel Saive is niet aanwezig in Antwerpen. Yannick Vostes (foto) voert de uitgebreide Belgische delegatie aan bestaande uit tien heren en zes dames. Onder hen enkele bijzonder namen: Florent Lambiet zal zijn huidige plaats op de wereldranglijst verdedigen, terwijl Cédric Merchez zijn herintrede op de lijst zal bewerkstelligen met zijn deelname. Nieuwelingen zijn kersvers A-speler Gaetan Swartenbrouckx en de jonge Dilbekenaar Julien Meurant (B0). Bij de dames vinden we zes deelnemers aan de laatste Europese Jeugdkampioenschappen terug.

België kent heel wat reekshoofden. Bij de heren zijn zowel Vostes, Lauric Jean als Cedric Nuytinck rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Lauric en Cé behoren eveneens tot de beste beloften. Devos ontbreekt opvallend genoeg op het deelnemersveld van de -21-jarigen.

 

{tab title="Heren"}

 1. Yannick Vostes
 2. Lauric Jean
 3. Cedric Nuytinck
 4. Robin Devos
 5. Ludovic Bierny
 6. Julien Indeherberg
 7. Florent Lambiet
 8. Cédric Merchez
 9. Gaetan Swartenbrouckx
 10. Julien Meurant

{tab title="Dames"}

 1. Nathalie Marchetti
 2. Lisa Lung
 3. Eline Loyen
 4. Margo Degraef
 5. Lauranne Hackemack
 6. Delfien Marijsse

{/tabs}