Logo

Cedric Nuytinck wist op de tweede speeldag van de Open van Zweden als enige landgenoot stand te houden in de kwalificaties van de herencompetitie. Devos plaatste zich bij de beloften voor de hoofdtabel, maar werd ook als lucky loser opgevist bij de heren.

Na een ware Belgische triomftocht op de eerste speeldag, bleef in de tweede voorronde enkel nog Cedric Nuytinck overeind in Stockholm. Hij wist zich zonder setverlies te plaatsen voor de hoofdtabel met een zege op Mihai Bobocica. Het is de eerste keer dat de Oost-Vlaming kan zegevieren tegen de Italiaan, die hem in 2011 nog twee maal te slim af was in zowel de Open van Tsjechië als de Europese Kampioenschappen in teamverband. Op de hoofdtabel krijgt Ce de eer om het op te nemen tegen de Japanner Jun Mizutani (ITTF-6), de nummer vier van het toernooi.

Voor Robin Devos (2-4 tegen de Indiër Gnanasekaran), Lauric Jean (0-4 tegen de Spanjaard Cantero) en Martin Allegro (2-4 tegen de Japanner Sohei Kambe) leek het zelfgeschreven sprookjes helaas uit te zijn. Mallenaar Devos viel echter als "lucky loser" uit de trommel en speelt morgen alsnog tegen de Chinese titelfavoriet Xu Xin, de huidige nummer twee van de wereld.

 

In het dubbelspel hadden Nuytinck en Devos, een uitzonderlijk linkshandig paar, op papier de beste kaarten om zich te plaatsen bij de beste zestien in Zweden, maar het Franse duo Brossier / Hachard stak in de laatste voorronde stokken in de wielen. Jean en Allegro overleefden de eerste kwalificatieronde niet.

Devos staat morgen ook op de hoofdtabel bij de beloften. In de tweede en laatste voorronde – Robin's eerste wedstrijd bij de U21 – wist hij de Amerikaan Jha van zich af te houden. De Zweed Elias Ranefur is zijn eerstvolgende tegenstander.