Logo

Halve finale tussen Diest en Villette op paasmaandag 9 april

Voor de halve finale van de Beker van België zakt niemand minder dan landskampioen La Villette Charleroi, met onder andere Belgisch Kampioen Jean-Michel Saive, op paasmaandag 9 april af naar het Peter Dorlandcentrum te Diest.

 

PW Diest is dus, net als in de Superdivisie, ook in de halve finales van de Beker van België geslopen. Toegegeven, het parcours is in het verleden al moeilijker geweest. In de 1/8ste finales werd met 2-4 gewonnen bij 1ste nationaler Nodo Ekeren, de club die na 1 jaar afwezigheid mogelijk volgend seizoen haar heropwachting maakt op het hoogste niveau. In de kwartfinales werden de buren van 2de nationaler Meerdaal Leuven teruggewezen met 4-1 cijfers.

Nu wacht er natuurlijk een club van een ander kaliber. Met La Villette treft PW Diest meteen een ploeg van wereldniveau als tegenstander. Het team uit Charleroi kan rekenen op de diensten van de Chinees Wang Jian Jun, een speler van niveau top 25 van de wereld. Met de Oekraïner Lei Kou hebben ze naast Jean-Mi nog een topper in huis. En in de persoon van de Wit-Rus Oleg Danchenko heeft La Villette al jaren een vaste super-sub. Benieuwd wie van deze toppers naar Diest zullen afzakken.

Door de nieuwe reglementering in de Beker van België kan Diest geen beroep doen op haar sterspelers Wang Xin en Marc Closset. Vermits deze spelers met een dubbele aansluiting spelen kunnen ze niet aantreden in de Beker. Maar het team uit de Oranjestad is breed genoeg om een volwaardig team aan tafel te brengen.

De wedstrijd begint om 18u30.