Logo

Nodo Ekeren heeft een eerste belangrijke stap gezet in de strijd om de Belgische landstitel. Het wist de uitwedstrijd bij Vedrinamur afgelopen dinsdag winnend af te sluiten.

De verplaatsing naar namen was de eerste van drie wedstrijden waarin de Ekerse formatie het opneemt tegen rechststreekse concurrenten voor de play-offs. Met Vedrinamur opent het de debatten nog met een relatief makkelijkere partij, maar het was niettemin zwoegen om de zege veilig te stellen.

Reeds van meet af aan liet Vedrinamur zich immers niet zomaar voorbij walsen. Florent Lambiet legde het vuur aan de schenen van de Engelsman Paul Drinkhall die pas in de belle het verschil wist te maken. Michel Martinez had dan weer geen problemen met talent Thibaut Darcis. Frédéric Sonnet zette de inhaalbeweging in voor Vedrinamur met een logische zege op Yannick Maes. Lambiet liet zich in een nieuw topduel tegen Martinez ditmaal niet opzij zetten en bracht de thuisploeg zowaar langszij met een stuntzege. Nodo bleef echter niet bij de pakken zitten. Drinkhall versloeg Sonnet in vier sets, waarna Maes de zege veilig stelde tegen Darcis.

2 - 4 Vedrinamur - Nodo Ekeren
0-1Florent LAMBIET (A14)-Paul DRINKHALL (As1)2-3
0-2Thibaut DARCIS (B0)-Michel MARTINEZ (As4)0-3
1-2Frédéric SONNET (A10)-Yannick MAES (A23)3-0
2-2Florent LAMBIET (A14)-Michel MARTINEZ (As4)3-1
2-3Frédéric SONNET (A10)-Paul DRINKHALL (As1)1-3
2-4Thibaut DARCIS (B0)-Yannick MAES (A23)0-3

 

In de stand rukt Nodo op naar de derde plaats op drie punten van leider Sokah Hoboken. Het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan dus langszij komen. Dan moet het Antwerpse team wel winnen van titelverdediger Le Logis Oudergem om het in de laatste wedstrijd nog op te nemen tegen titelkandidaat Sud Telecom Virton.

Vedrinamur heeft op dit moment de slechtste papieren van de zes teams die aanspraak maken op de play-offs. Het staat momenteel dan wel vijfde met zeventien punten uit acht wedstrijden, dat zijn er slechts twee meer dan Le Logis dat op twee punten volgt.