Logo

In een toch nog steeds belangrijk duel in de strijd tegen degradatie, wist Alpa Elsene-Schaarbeek op verplaatsing naar een sterk uit de hoek komend Castellinoise een gelijkspel af te dwingen.

De puntendeling kan toch op naam gezet worden van Julien Indeherberg (foto) die in het eerste duel van de avond de verdediging van Tomas Mikutis in belle alsnog kon breken. Later ondervond 'Juju' veel minder problemen met Steve Bovenisty. Het derde punt van de bezoekers kwam op naam van Matas Skucas, die eveneens Bovenisty het nakijken gaf. Florian Cnudde kon deze keer niet zegevieren tegen de sterker geachte spelers Grégoire Jean en Tomas Mikutis. Jean bleef ongeslagen voor de thuisploeg. 

3 - 3 Patria Castellinoise - Alpa Elsene-Schaarbeek
0-1Tomas MIKUTIS (As14)-Julien INDEHERBERG (A13)2-3
1-1Grégoire JEAN (As13)-Florian CNUDDE (A26)3-0
1-2Steve BOVENISTY (B0)-Matas SKUCAS (B0)1-3
2-2Tomas MIKUTIS (As14)-Florian CNUDDE (A26)3-0
2-3Steve BOVENISTY (B0)-Julien INDEHERBERG (A13)0-3
3-3Grégoire JEAN (As13)-Matas SKUCAS (B0)3-0

 

Alhoewel Castellinoise een punt verder uitloopt EBS en Astrid Herstal, was het duidelijk dat de thuisploeg op meer hoopte. Het kan de Brusselaars van Alpa door het gelijkspel niet inhalen. Niettemin zou het zich uiteindelijk wel moeten kunnen handhaven op het hoogste niveau in de rechtstreekse duels met de twee degradatiekandidaten.