Logo

Vedrinamur moet laatste wedstrijd winnen om degradatiewedstrijd te ontlopen

De strijd om de tweede plaats in de Superdivisie bij de dames is nog steeds niet beklonken: Verviers heeft wel de beste papieren in handen.

 

Aan de supprematie van AFP Antwerpen werd ook dit weekend niet getornd. De landskampioen blijft ook dit seizoen ongeslagen na een 10-0 overwinning bij Astrid Herstal. Verviers staat, na de 6-4 overwinning bij Minerois, momenteel op een tweede plaats met twee punten voorsprong op Immo Mortsel. Beide ploegen maken volgend weekend in een onderling duel uit wie zich vice-kampioen mag noemen. Als Mortsel ook de thuiswedstrijd wint heeft het die titel op zak, maar Verviers heeft voldoende aan een gelijkspel.

Ook onderaan het klassement blijft de spanning bestaan tot de laatste speeldag. Rhisnes en Virton zijn de zekere zakkers, zelfs ondanks de winst van Virton tegen de rode lantaarn van dit weekend. De tiende in de stand moet echter een degradatiewedstrijd spelen tegen de derde ploeg in 1ste Nationale. Dinez heeft momenteel de beste papieren in handen met drie punten voorsprong op de dames van Vedrinamur, maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld én staan beter in de onderlinge wedstrijden. De laatste wedstrijd van Vedrin is uitgerekend tegen rode lantaarn Rhisnes, waardoor Vedrinamur hun lot toch in eigen handen hebben. De Namenaars hebben dit weekend wel het geluk gehad een forfait van Hasselt te krijgen.

Villette Charleroi moest twee maal de punten delen. Zowel in de thuiswedstrijd tegen Immo Mortsel als de vervroegde wedstrijd in Herstal bleef het steken op vijf winstpartijen.

Centre Manage wist haar voorlaatste duel van het seizoen met 3-7 te winnen van Dinez.