Logo

De Duitse Bundesliga heeft een nieuwe leider: Fulda-Maberzell. Het team van Patrick Franziska wist verrassend titelverdediger Werder Bremen te verslaan.

In een niettemin spannende partij blikten Franziska, Ruwen Filus en Wang Xi het team rond de Taïwanees Chuang Chih-Yuan zowaar met 3-0 in. Filus won bijzonder sterk in vier sets van Chuang, terwijl Franziska in vijven voorbij Crisan ging.

Werder Bremen deelt nu de tweede plaats met drie andere teams, waaronder Ochsenhausen. De voormalige co-leider ging zelf ook onderuit tegen Borussia Düsseldorf dat dus opnieuw aansluiting vindt. Ryu Seung Min opende de score nog voor de thuisploeg door Patrick Baum opzij te zetten, maar Timo Boll en Achanta Kamal veroverden samen de drie benodigde punten voor een overwinning. Düsseldorf staat nu eveneens tweede op twee punten van de leider, samen matec Frickenhausen dat een logische 3-1 overwinning boekte tegen Hagen.

Saarbrücken houdt voeling met de subtop na een 1-3 overwinning bij Plüderhausen. Het volgt – samen met Grenzau dat een nipte 2-3 overwinning boekte bij Mühlhausen – op twee punten van het achtervolgingskwartet. Dit duo staat nu vier punten los van het degradatietrio Plüderhausen, Mühlhausen en Hagen.