Logo

Het protest van de Duitse club Kroppach tegen de beslissing van de ETTU om de eerste finalewedstrijd van de European Champions League (dames) werd in hoger beroep afgewezen.

Dit betekent dat deze wedstrijd in Duitsland tegen het Nederlandse MSF Fürst van Karen Opdencamp opnieuw moet worden gespeeld. Normaal moest deze wedstrijd morgen plaats vinden, maar omwille van zaalproblemen moeten de clubs onderling een nieuwe datum vastleggen. Vermoedelijk zal deze wedstrijd dus na de terugwedstrijd van 11 april in Nederland gespeeld worden.

Vinden de clubs onderling tegen 10 april geen datum, dan zal de ETTU zelf een datum vastleggen.

Reageer op dit artikel

De oorspronkelijke wedstrijd werd thuis door Kroppach gewonnen met 3-1. De door de ETTU aangeduide scheidsrechters waren echter niet aanwezig, waardoor beide clubs de wedstrijd onder protest speelden onder leiding van toevallig aanwezigde internationale Duitse scheidsrechters. Het eerste beroep door de Heerlense tafeltennisvereniging werd afgewezen, maar in beroep besliste de Board of Justice dat de wedstrijd herspeeld moest worden. Het is tegen dit beroep dat de Duitsers hoger beroep aantekenden, maar dus ongelijk hebben gekregen.