Logo

Van 27 mei tot en met 1 juni vonden in Duitsland de Europese Veteranenkampioenschappen plaats. De ruime Belgische delegatie wist drie bronzen medailles te veroveren.

Met 56 deelnemers was België een grote leverancier van deelnemers in Bremen. Dat leverde uiteindelijk drie bronzen medailles op. Individueel gingen die naar Yuan Yao Chang (Heren 60+) en Nicolas Neetens (Heren 85 +). Neetens voegde daar aan de zijde van Broeckaert bovendien ook brons toe in het dubbelspel. Broeckaert zelf, Elisabeth Husin en Irène Hecq sneuvelden in de kwartfinale.

Bij de Europese Veteranenkampioenschappen spelen ook de verliezers uit de kwalificatiepoules verder in de troostronde. Daar was de medailleoogst nog groter voor de Belgen met een gouden medaille (Florimont/Van Gelder in het Dubbel Heren 65+), een zilveren medaille (Reynaert/Hecq in het Dubbel Dames 80+) en vier bronzen medailles.

Nieuwe, bekende Belgische namen in het circuit waren Anja Van Den Berghe (1/8ste finale in het dubbelspel dames 40+ met Kathleen De Wachter) en Frédéric Sonnet (opgave in de derde ronde van het enkelspel bij de heren 40+).