Logo

Florent Lambiet heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het enkelspel bij de junioren jongens tijdens de 56ste editie van de Europese Jeugdkampioenschappen. Lisa Lung wist zich na een hard gevecht wel te plaatsen bij de beste acht.

Gisteren had Lambiet nog verrassend een plaats bij de laatste zestien geboekt door de Hongaar Lakatos te verslaan. Vandaag trad hij aan tegen de Portugees Joao Geraldo. De Waal begon opnieuw sterk en won de eerste set om daarna verder door te stomen tot een 3-1 voorsprong. In de vijfde set moest Florent met 9-11 buigen. Joao profiteerde en kwam meteen langszij (5-11). In de beslissende zevende set was de spanning opnieuw te snijden, maar net als de vijfde ging die met het kleinste verschil verloren voor Lambiet.

Lisa Lung kreeg bij de cadetten meisjes tot op heden weinig tegenstand. Daar kwam in de 1/8ste finale met de Servische Izabela Lupulesku verandering in. Beide meisjes gaven elkaar slechts weinig toe, waardoor ook hier een belle de beslissing moest brengen. Daarin trok Lisa met 11-6 aan het langste eind, waardoor ze op een zege van een medaille staat. Daarvoor moet ze zaterdagavond wel voorbij de Française Marie Migot, eerste op de plaatsingslijst. Maar onmogelijk is dat niet, volgens Tom Dieussaert: "Ze heeft in het verleden al eens van Migot gewonnen."