Logo

Drie maal een zilveren medaille. Dat is de Belgische oogst in de lendencompetitie tijdens de Jeugd Open van België in Spa. Frankrijk was driemaal de betere.

Bij de junioren was Remi Menand opnieuw een van de boosdoeners voor onze landgenoten. Hij klopte voor een tweede keer Thibaut Darcis. Helaas konden Florian Cnudde en Valentin Pieraert hun wedstrijd ook niet winnend afsluiten, waardoor ze tevreden moesten zijn met zilver.

Datzelfde eremetaal was bij de jongens cadetten weggelegd voor Adrien Rassenfosse en Olav Kosolsky. Het Belgische B-team in deze leeftijdscategorie streed tot het einde, dankzij een individuele zege van Olav en winst in het dubbelspel, maar helaas zat er net niet meer in. Kosolosky (foto) moest in zijn eerste enkelspel nipt in de belle buigen Marc Bourgeon.

Ook bij de meisjes cadetten was Frankrijk de betere in de finale van een Belgisch team. Jana Bernard en Maelys Dahy konden niet zegevieren tegen hun Franse tegenstreefsters.

Naast deze drie gouden medailles wisten de junioren meisjes, Laurens Devos met een Zweeds duo (jongens junioren) en België A (jongens cadetten) nog brons in eigen land te houden.