Logo

Wu Jiaduo enige Europese overlevende Women's World Cup

Tijdens de Wereldbeker in Singapore hebben de Japanse dames geen al te goede beurt gemaakt. Hoogst uitzonderlijk werden drie dames van het eiland uitgenodigd teneinde het land de nodige sportieve kansen en aandacht te geven na het catastrofale tsunami van eerder dit jaar. Het trio was in elk van hun groep bij de favorieten om door te stoten naar de kwartfinales, maar geen van hen kon dit realiseren.

Van Europese kant kon Wu Jiaduo profiteren van de Japanse off-day. De Duitse kon zich als enige van drie Europese speelsters plaatsen voor de kwartfinale. De Nederlandse Li Jiao werd kansloos uitgeschakeld, de Wit-Russische Viktoria Pavlovich kon in dezelfde groep als Jiaduo wel een zege boeken tegen de Hongkongse Jiang Huajun.

De Dominicaanse Wu Xue wist vooraf de Intercontintale Beker in de wacht te slepen. De hoogst geplaatste speelster in een groep met vier spelers uit de niet-traditionele tafeltenniscontinenten verloor geen enkele wedstrijd. De Nieuw-Zeelandse Li Karen kon haar wel tot een belle dwingen. In groep 2 werd Wu echter kansloos uitgeschakeld.

In de kwartfinales werden geen verrassingen genoteerd. De groepswinnaars stoten allen door naar de halve finales. De Chinese Li Xiaoxia kwam in zes sets wel met de schrik vrij tegen thuisspeelster Wang Yuegu. Titelverdedigster en regerend wereldkampioene Ding Ning is alvast klaar voor de strijd. Ze wist als enige de kwartfinales te overleven zonder setverlies.

{tab=Halve finale}

 • Li Xiaoxia - Tie Yana
 • Feng Tianwei - Ding Ning

{tab=Kwartfinale|active}

 • Li Xiaoxia - Wang Yuegu (4 - 2: -10, -11, 5, 7, 7, 11)
 • Jiang Huajun - Tie Yana (1 - 4: 7, -8, -11, -6, -8)
 • Feng Tianwei - Wu Jiaduo (4 - 2: 6, 9, -8, 9, -4, 12)
 • Kim Kyung Ah - Ding Ning (0 - 4: -4, -7, -9, -8)

{tab title="Groepsfase"}

{tab-groep title="Groep 1"}

 1. Li Xiaoxia
 2. Kim Kyung Ah
 3. Ai Fukuhara
 4. Shen Yanfei

{tab-groep title="Groep 2"}

 1. Ding Ning
 2. Wang Yuegu
 3. Li Jiawei
 4. Li Jiao

{tab-groep title="Groep 3"}

 1. Feng Tianwei
 2. Jiang Huajun
 3. Sayaka Hirano
 4. Wu Xue

{tab-groep title="Groep 4"}

 1. Tie Yana
 2. Wu Jiaduo
 3. Kasumi Ishikawa
 4. Viktoria Pavlovich

{/tabs}

{tab=Intercontintale Beker}

 1. Wu Xue (Dominicaanse Republiek)
 2. Ariel Hsing (USA)
 3. Li Karen (Nieuw-Zeeland)
 4. Dina Meshref (Egypte)

{/tabs}