Logo

Yannick Vostes heeft zich tijdens de Open van Marokko geplaatst voor de kwartfinales.

Vostes (ITTF-144) wist vorig jaar al de kwartfinales van de Hassan II Open van Marokko te bereiken. Deze keer moest hij echter voorbij de Spanjaard Carlos Machado (ITTF-68). Op het showcourt in Rabat maakten beide spelers er een spannende wedstrijd van die pas in de belle werd beslist.

Yannick en Carlos hadden om beurten het overwicht in deze wedstrijd. In de belle trok Vostes uiteindelijk aan het langste eind met een verdiende kwartfinale als gevolg. Daarin neemt Vostes het op tegen de Portugees Marcos Freitas (ITTF-42).

Met deze zege is de nieuwe speler van Virton op goede weg om zijn doel van dit jaar te bereiken. Ondanks zijn rugblessure bij aanvang van 2011, behoudt Yannick op deze manier zicht op een plaats bij de top 100.

Eerder op het tornooi was Benjamin Rogiers niet opgewassen tegen zijn Franse kwalificatietegenstander. Jean-Michel Saive speelt op dit moment zijn tweede wedstrijd van het tornooi tegen de Bosniër Admir Duranspahic, de teamgenoot van Vostes bij het Franse Saint-Denis.

Resultaten

{tab title="Saive"}

1ste ronde: Abderrafiq Aguida (4 - 0: 7, 7, 5, 8)
2de ronde: Admir Duranspahic (bezig)

{tab title="Vostes"}

1ste ronde: Mohamed Sofiene Boudjadja (4 - 1: 7, 6, 4, -6, 7)
2de ronde: Carlos Machado (4 - 3: 6, -4, 5, -6, -5, 9, 7)

{tab title="Rogiers"}

1ste ronde: Stéphane Ouiache (1 - 4: 11, -9, -5, -8, -7)

{/tabs}