Logo

Robin Devos heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinales van de beloftenreeks tijdens de Open van Koeweit.

Het tornooi uit de Super Series van de ITTF World Tour kent een bijzonder sterke deelnemerslijst. Antwerpenaar Robin Devos diende zich dan ook via de kwalificatietabel te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin kreeg hij met de Zuid-Koreaan Kim Donghyun meteen het tweede reekshoofd tegenover zich.

Ondanks dat de Zuid-Koreaan zich in de top 100 van de wereld heeft genesteld, ontspon zich een uitermate spannend duel aan tafel waarin beide spelers om beurten een set naar zich toe trokken. In de belle bleef Devos aan de winnende hand, waardoor hij zich bij de beste acht plaatst in Koeweit City. Er zijn zelfs medaillekansen voor de leerling van de topsportschool in Leuven, want met de Fransman Antoine Hachard krijgt hij de nummer elf van het toernooi tegenover zich. Devos staat amper drie plaatsen lager op de wereldranglijst.

Voor Florent Lambiet zit het beloftentornooi er op na een logische 0-3 nederlaag tegen Ho Kwan Kit. De Hongkonger was twee weken eerder nog de betere van Jean-Michel Saive in Hongarije.

{tab title="Beloften"}

{tab-u21 title="Robin Devos"}

1ste kwalificatieronde Saged RAMADAN (EGY) 3-0 9, 11, 3
2de kwalificatieronde LI Hon Ming (HKG) 3-1 5, 10, -5, 9
1ste ronde KIM Donghyun (KOR) 3-2 10, -7, 4, -7, 6
Kwartfinale Antoine HACHARD (FRA)   13/2 om 10 uur (lokale tijd)

{tab-u21 title="Florent Lambiet"}

1ste kwalificatieronde Abdullah YIGENLER (TUR) 3-0 6, 6, 5
2de kwalificatieronde Hampus SODERLUND (SWE) 3-1 -10, 11, 8, 9
1ste ronde HO Kwan Kit (HKG) 0-3 -8, -2, -9

{/tabs}

{/tabs}