Logo

In Londen werd afgelopen weekend de Wereldkampioenschappen Ping Pong gehouden, een titel voor de beste speler van het "plankjestafeltennis". De Brit Andrew Baggaley onttroonde drievoudig kampioen Maxim Shmyrev.

 

Reeds na de halve finales was het al zeker dat er een nieuwe kampioen zou zijn, want Baggaley versloeg de Rus in deze fase van het kampioenschap met 2-1. In de eindstrijd bleek de Brit ook de betere van de Duitser Alexander Flemming.

Langs Belgische kant wist Steve Bovenisty zich te plaatsen voor het WK. Hij stootte in de groepsfase meteen door naar het hoofdtornooi dankzij twee zeges. Met nieuwe overwinningen op de Roemeen Vlad Farcas en de Filipijn Richard Gonzalez bereikte Bovenisty zelfs de kwartfinales. Daarin moest hij alsnog zijn meerdere erkennen in de Slovaakse international Lubomir Pistej.

 

"Plankjestafeltennis" is een variant op het officiële tafeltennis waarbij de spelers met een identiek, door de organisatie verschaft palet met schuurpapier in plaats van rubber aan tafel verschijnen. Daarnaast zijn enkele andere wijzigingen aan de spelregels van toepassing, zoals sets tot 15 punten.