Logo

Donderdag 11 juli is in het Nederlandse Alphen-aan-den-Rijn het WK Racketlon gestart voor dubbel en landenteams. Enkel Peter Duyck wist die eerste dag te overleven.

In het gemengd dubbel speelt de Oost-Vlaming aan de zijde van de Engelse Dawn Foxhall, waarmee hij in de eerste ronde meteen stuntte tegen het als tweede geplaatste duo Lieselot De Bleeckere/Throsten Deck. Ook in de tweede ronde wisten Duyck en Foxhall te zegevieren waardoor ze de halve finales halen. Medaillezeker is Duyck nog niet met zijn dubbelpartner, want bij verlies in de halve finale wacht nadien een wedstrijd om het brons.

Ook het tweede Belgische team behoudt zicht op een medaille. Na een tweede plaats in een groep van drie strijdt het tegen Zweden 2 om het brons. België 3 eindigde derde in haar poule en strijdt om de vijfde plaats tegen Nederland 2.

De andere Belgen wisten in verschillende disciplines de eerste dag niet te overleven. Duyck behaalde met de Zweed Christian Wall wel de tweede ronde van het dubbelspel bij de mannen in de eliteklasse, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in het eerste reekshoofd. Ook Adolphe Fernandez-Diez sneuvelde in de tweede ronde. In het dubbel gemengd sneuvelden Lieselot De Bleeckere en Thorsten Deck als tweede reekshoofd reeds in de eerste ronde tegen Duyck/Foxhall. Inge Van Den Herrewegen haalde de kwartfinale met de Duitser Alexander Köpf. Voor De Bleeckere is het WK overigens rampzalig begonnen, want bij het vrouwendubbel wist ze als vierde reekshoofd aan de zijde van de Duitse Svenja Kleb eveneens de eerste ronde niet te overleven. Inge Van Den Herrewegen sneuvelde eveneens in de eerste ronde aan de zijde van de Française Typhaine Anghilieri.