Logo

Vier nieuwe medailles in landencompetitie te Nantes

Een bijzonder succesvol tornooi, zo kan je de Para Open van Frankrijk omschrijven voor de Belgische delegatie. Na een ruime medailleoogst in de individuele competitie weet bijna elke landgenoot beslag te leggen op minstens het brons in de landencompetitie.

 

Benjamin Marotte (foto) is de enige die op het hoogste trapje staat. In de heren klasse 3 vormde hij een ongeslagen duo met de Duitser Thomas Bruchle met het hoogste eremetaal als gevolg.

Zilver was weggelegd voor het duo van Ben Despineux en Mathieu Loicq bij de heren in de gecombineerde klasse 7-8. Enkel het Poolse duo Grudzien/Skrzynecki, het eerste reekshoofd in deze reeks, bleken te sterk voor onze landgenoten. Ook Nadège Carlier kon beslag leggen om het zilver. In de gecombineerde damesreeks 3-4 eindigde ze met de Duitse Sandra Mikolaschek op een tweede plaats in de enige poule van vier duo's.

Bart Brands (heren 4-5; samen met de Japanner Toshihiko Oka) vervorde nog een bronzen medaille voor ons land.

Arnaud Duquesne speelde samen met de Nederlander Arno van Daatselaar. Samen behaalden ze de halve finales in de klasse 7-8, waarin ze het onderspit moesten delven tegen Ben en Mathieu. Ook in de kleine finale bleek de tegenstander, een Braziliaans/Japans duo, te sterk.