Logo

Onze landgenoot Marc Ledoux heeft brons gehaald in de klasse 8 op de Para Europese Kampioenschappen in Kroatië.

Marc Ledoux startte het tornooi als een van de favorieten en met een bronzen medaille mag hij terugkijken op een succesvol kampioenschap. Hij was de enige Belg die de kwartfinales wist te overleven. In de halve finale kwam hij uit tegen de Brit Ross Wilson. In een erg spannende wedstrijd kon de Brit de zege met een 3-2 uitslag behalen. Wilson zou later de finale verliezen tegen de Zwitserse nummer 1 van de wereld, Andersson met een duidelijke 3-0.

Ondertussen mocht Ledoux het in de 'kleine finale' opnemen tegen een andere Brit, Aaron McKibinn. Inzet? Een bronzen medaile. En opnieuw werd de wedstrijd een nagelbijter. Maar deze keer trok Ledoux aan het langste eind met een 11-9 in de vijfde en beslissende set.

Van de zeven andere Belgen die op het kampioenschap in actie kwamen, speelden nog drie spelers de kwartfinale. Voor Ben Despineux en Bart Brands is het zonder twijfel een mooi resultaat. Als regerend wereldkampioen in zijn klasse had Mathieu Loicq ongetwijfeld op meer gehoopt, maar hij liet zich verrassen.

Sylvie Dejonckheere, Benjamin Marotte, Nico Vergeylen en Arnaud Duquesne geraakten niet voorbij de kwalificatiereeksen. Nu staat de ploegencompetitie op het programma. Een onderdeel waarin België bij de outsiders voor de titel mag gerekend worden.