Logo

De Belgische sporters met een beperking hebben tijdens de Lignano Open, de Para Open van Italië, twee bronzen medailles veroverd in de teamcompetitie.

Ben Despineux en Arnaud Duquesne kenden een schitterend parcours bij de heren in klasse 7. Ze eindigden verrassend tweede in hun poule, waardoor ze meteen verzekerd waren van een podiumplaats. In de halve finale bleef een nieuwe stunt achterwege.

Het vaste duo Ledoux / Loicq wist in de groepsfase eveneens te verrassen in klasse 8 door als eerste te eindigen. Veel leverde het hen helaas niet op: ook zij sneuvelden in de halve finales van het tornooi.

 

Individueel wisten zowel Marc Ledoux - dankzij een nieuwe verrassing - en Ben Despineux de kwartfinales te bereiken. Arnaud Duquesne eindigde op een prachtige tweede plaats in zijn poule, maar overleefde de 1/8ste finale niet.

 

De overige Belgen (Bart Brands, Benjamin Marotte en Mathieu Loicq) wisten zich - ondanks enkele goede prestaties - niet te plaatsen voor het hoofdtornooi. Ook de samenwerkingsverbanden van Marotte (met een Tsjech) en Brands (met een Brit) stranden tijdens de kwalificaties van de teamcompetitie.