Logo

Dit weekend is er voor het eerst een internationaal toernooi voor tafeltennissers met een beperking in eigen land. De bijzonder uitgebreide Belgische delegatie wist de individuele competitie van de eerste editie van de Belgian Para Open af te sluiten met vier medailles.

Bij de heren in klasse acht was er zelfs een heuse Belgische finale, waarin Mathieu Loicq uiteindelijk Marc Ledoux versloeg. Zilver was weggelegd voor Ben Despineux, die in de finale van klasse 7 zijn meerdere moest erkennen in de Nederlander Jean-Paul Montanus. In de halve finale was Montanus ook de meerdere van Arnaud Duquesne, die zo tevreden moest zijn met een bronzen medaille.

François Honnay wist bij de heren klasse 3 verrassend genoeg de kwartfinales te bereiken. Benjamin Marotte sneuvelde een ronde eerder.

In totaal bestond de Belgische delegatie uit achttien deelnemers. Het was overigens een bijzonder sterk deelnemersveld met de deelname van een aantal Olympische kampioenen, waaronder de Nederlandse Kelly van Zon (dames, klasse 7) en de Poolse Natalia Partyka (dames, klasse 10).