Logo

Laurens Devos heeft met zijn Maleisische partner Koh opnieuw een stuntprestatie neergezet met een zilveren medaille tijdens de Bayreuth Para Open van Duitsland. Florian Van Acker was in een beperkt deelnemersveld opnieuw goed voor goud.

Devos presteerde individueel al bijzonder sterk in Bayreuth met een bronzen medaille in klasse 9 en voegt daar nu dus nog zilver aan toe. In de groepsfase verloor hij met Koh enkel van het Chinese topfavorietenduo Ma / Zhao, maar ook de tweede plaats in de poule was voldoende voor een plek op de hoofdtabel. Daarin wist het gelegenheidsduo de finale te bereiken waar ze echter opnieuw het onderspit dolven tegen de Chinezen.

Florian Van Acker veroverde in klasse 11 individueel al goud in een poule van vijf. In de teamcompetitie streed hij aan de zijde van de Oekraïner Navrostkyi opnieuw voor het goud. Ze wonnen samen de enige wedtrijd in deze klasse van hun Hongaars/Duitse tegenstanders.

Marc Ledoux en Mathieu Loicq overleefden de poulefase eveneens in klasse 8 met een kwartfinale als gevolg. Dat werd echter meteen een logisch eindpunt voor het duo.