Logo

Florian Van Acker heeft een nieuwe medaille toegevoegd aan zijn palmares: hij was individueel de beste van zijn klasse tijdens de Bayreuth Para Open in Duitsland. Laurens Devos wist bijzonder knap brons te veroveren.

Van Acker is reeds een gekende naam in klasse 11 bij de heren en zegevierde uiteindelijk bijzonder overtuigend in een poule van vijf tijdens Para Open van Duitsland. Florian verloor uiteindelijk amper één set met een gouden medaille als gevolg.

Laurens Devos zette eveneens een sterke prestatie neer in klasse 9. Reeds in de kwalificatiepoule zette de jongeling de toon door voormalig Olympisch kampioen Gerben Last (Nederland) opzij te zetten. Ook in de hoofdtabel presteerde Devos goed: hij boog pas in de halve finale tegen de Chinees Ma Lin, die uiteindelijk het tornooi won door in de finale diezelfde Gerben Last te verslaan.

In klasse acht strijden Mathieu Loicq en Marc Ledoux nog steeds om de prijzen. In een bijzonder sterk gestoffeerd deelnemersveld wist Loicq te stunten met groepswinst, maar werd ondanks de iets gunstiger geachte loting tegen een tweede uit de groep in de eerste ronde uitgeschakeld. Ledoux bereikte eveneens de hoofdtabel, waarin hij verloor van het derde reekshoofd.