Logo

Blessure Marc Ledoux gooit roet in het eten

Het Belgische team is er niet in geslaagd een medaille te veroveren tijdens de Paralympische Spelen. In de kwartfinales van de landencompetitie ging de laatste hoop verloren tegen Polen.

 

Mathieu Loicq bleef in deze wedstrijd ongeslagen tegen de Poolse tegenstanders Grudzien en Skrzynecki. In twee belles wist hij zijn tegenstanders telkens te slim af te zijn.

Minder goed verging het Marc Ledoux (foto), die opnieuw kampte met zijn rugblessure. Ondanks moedig weerwerk verloor hij zijn eerste wedstrijd in drie sets, waarbij twee met het kleinste verschil. Grudzien bleek tijdens de tweede wedstrijd van Marc in de gegeven omstandigheden een maatje te groot.

Het beslissende dubbelspel werd ditmaal gespeeld met Marc en Mathieu, die de eerste set met 11-8 wisten te winnen. Nadien werd tot driemaal toe met slechts twee punten achterstand verloren en ging de medaillehoop in tranen op.

Ledoux: "Drie en een half jaar gaat alles goed, tot die zware rugblessure me belette mijn niveau te halen. Ik was niet in staat om boven mezelf uit te stijgen en voor mijn ploeggenoten te vechten. Het was afschuwelijk en frustrerend. Ik voel me nu triest, vooral omdat mijn kompanen in topvorm verkeerden. Niettemin wil ik iedereen die me heeft gesteund bedanken. We kijken terug vooruit!"

 

3 - 2 Polen - België        
0 - 1 Piotr GRUDZIEN - Mathieu LOICQ 2 - 3 -7, -4, 5, 5, -8
1 - 1 Marcin SKRZYNECKI - Marc LEDOUX 3 - 0 4, 12, 10
1 - 2 Marcin SKRZYNECKI - Mathieu LOICQ 2 - 3 7, 8, -10, -5, -9
2 - 2 Piotr GRUDZIEN - Marc LEDOUX 3 - 0 6, 8, 8
3 - 2 Grudzien/Skrzynecki - Loicq/Ledoux 3 - 2 -8, 9, 12, 9