Logo

Nieuwe kans vanaf 5 september in landencompetitie

Er zal geen individuele Belgische tafeltennismedaille veroverd worden tijdens de Paralympics 2012 in Londen. Geen enkele landgenoot wist zich namelijk te plaatsen voor de kwartfinales van hun reeks.

 

Marc Ledoux (heren klasse 8) verloor zijn tweede groepswedstrijd immers nipt met 1-3 van de Pool Marcin Skrzynecki. Geen goed resultaat, maar Marc sukkelde met rugpijn die hem in deze wedstrijd belette hem voor de volle 100% te spelen en vooral in de aanval hinderde. Ook voor Mathieu Loicq zit het individueel tornooi er in klasse 8 op na een logische nederlaag tegen de Chinees Sun Churen.

Ben Despineux (foto) debuteerde gisteren op de Paralympics met een 3-1 zege tegen de Slovaak Cristian Dettoni, maar moest deze morgen buigen voor de Oekraïner Maxym Nikolenko. Hierdoor haalt de Eupenaar de kwartfinales bij de heren in klasse 7 niet.

Op 5 september krijgen onze landgenoten samen een nieuwe kans in de landencompetitie (klasse 6-8). Daarin nemen ze het in de eerste ronde (1/8ste finale) op tegen Frankrijk.

 

{tab title="Enkel"}

{tab-enkel title="Ledoux"}

Kwalificatiegroep

  • Paulo Salmin (3 - 0: 9, 7, 8)
  • Marcin Skrzyneck (1 - 3: -9, 10, -6, -9)

{tab-enkel title="Loicq"}

Kwalificatiegroep

  • Aaron McKibbin (3 - 2: 6, 10, -7, -6, 9)
  • Sun Churen (0 - 3: -9, -5, -7)

{tab-enkel title="Despineux"}

Kwalificatiegroep

  • Cristian Dettoni (3 - 1: 10, -9, 3, 7)
  • Maxym Nikolenko (0 - 3: -10, -8, -6)

{/tabs}

{/tabs}