Logo

Evgeny Fadeev heeft in Antwerpen zijn titel herovert op Grégory Obert. De Rus was in de finale beter dan een zekere Botrov.

Fadeev was in 2010 al de beste tijdens het A-tornooi van Antwerpen, toen hij Ludovic Bierny versloeg. Vorig jaar ging een beresterke Grégory Obert met die eer lopen, nadat hij de Rus met 1-4 in de halve finale versloeg.

Dit jaar was vooral het jaar der afwezigen. Geen Obert, Merchez en Kilomo die allen in het buitenland aan de bak waren in de ETTU Cup. Ook geen Nuytinck of Devos die met hun ploeg tegenover elkaar stonden in de 2de Bundesliga. Evgeny Fadeev was wel opnieuw van de partij en herovert zijn titel in een reeks met zeven deelnemers. Fadeev (in 2007 nog het nummer 258 van de wereld) versloeg in de finale de onbekende Botrov. Ludovic Bierny en Chen Song behaalden elk de halve finales. Lauric Jean, Benjamin Rogiers en Tim Janssens sneuvelden in de kwartfinales.

Waar de A-reeks in Antwerpen, in tegenstelling tot de meeste andere A-tornooien, geen B-spelers toelaat, kent zij wel een reeks A12-B2. Daarin was Bierny wel de sterkste. In de finale versloeg hij de verrassende Nederlander Jochem de Hoop, die in de halve finale nog zijn landgenoot Chen Song versloeg.