Logo

Internationaal tornooi trekt 39 nationaliteiten aan

 

 

Volgend weekend staat het tweede Belgische zomertornooi op de agenda. Dan organiseert TTC Drive Oostende immers de 34ste editie van haar Flanders International Table Tennis Tournament.

 

Hoogdag is zaterdag 11 augustus met de 14de editie van de Ostend Masters, een tornooi met hoofdzakelijk spelers uit de top-100. Voorzitter van Drive, de heer Jacques Denys, is verheugd om zeker vier Olympiërs aan de tafels te zien verschijnen tijdens die Masters. Good-old Jean-Michel Saive kon natuurlijk niet afwezig blijven in eigen land. Hij zal het moeten opnemen tegen de Oostenrijkse verdediger Chen Weixing, de Sloveen Bojan Tokic en de Rus Andreij Smirnov, een voormalig teamgenoot van Saive bij La Villette Charleroi.

Op 8 augustus worden de resterende deelnemers bekend gemaakt, waarbij de twee spelers met de hoogste wereldrangschikking zich eveneens rechtstreeks plaatsen voor de Ostend Masters. De overige inschrijvers kunnen via het A-tornooi de twee resterende tickets veroveren.

Het Oostendse tornooi heeft duidelijk een internationaal karakter. Dat bewijst een inschrijvingslijst met maar liefst 39 verschillende nationaliteiten van alle niveau's. Zij meten zich met elkaar vanaf vrijdag 10 augustus tot en met dinsdag 14 augustus in verschillende reeksen. Plaats van afspraak is traditiegetrouw het Stedelijk Sportcentrum "De Koninklijke Stallingen" aan de Koninginnelaan 76 in Oostende. De Masters gaan door op zaterdag 11 augustus met een openingsceremonie om 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro in voorverkoop (3 euro voor jeugd); aan de kassa betaal je 7 euro (jeugd: 5 euro).

Wil je zelf deelnemen in een van de verschillende reeksen? Dan kan je je nog tot en met 8 augustus inschrijven. Meer informatie vind je op de clubwebsite.