Logo

De Sloveen Bojan Tokic heeft zaterdag de 15de editie van de Ostend Masters op zijn naam gezet. In een verrassende finale versloeg hij de Fransman Adrien Mattenet.

Tokic (ITTF-43) was op papier de vijfde sterkste speler van het achttal dat de kwartfinales speelde en stuntte meteen door de Rus Alexey Smirnov (ITTF-39) in zes sets uit te schakelen. Dat was niet de enige performance in de eerste ronde: de Oekraïense kwalificatiespeler Kou Lei (ITTF-157) zette het eerste reekshoofd Patrick Baum (ITTF-21) in een bijzonder spannende wedstrijd opzij. Adrien Mattenet (ITTF-36) had een belle nodig tegen de Slovaak Thomas Keinath (ITTF-120), die eveneens uit de kwalificaties kwam. De Duitser Bastian Steger (ITTF-28) had de eer om publieksfavoriet Jean-Michel Saive (ITTF-126) te bekampen, waarbij Saive toch knap twee sets kon afsnoepen van het tweede reekshoofd.

Mattenet had in zijn halve finale te weinig verweer van Bastian Steger, die in vier sets werd uitgeschakeld. Het duel tussen Tokic en Kou gaf meer spektakel en ging over de volle zeven sets. Uiteindelijk was het de Sloveen die met 11-5 won.

Ook de finale viel qua spektakel wat tegen, want Tokic wist een nieuwe performance te boeken met een droge 4-0 tegen Mattenet.

 

Bij de dames ging de eindzege naar de Duitse Kathrin Mühlbach, die in de finale de betere was van Daria Mityukova. Florence Van Acker werd knap derde, voor Eline Loyen.