Logo

De 15de editie van de Ostend Masters stelt het opnieuw met "slechts" een Belg: publiekslieveling Jean-Michel Saive.  Cedric Nuytinck wist in de strijd om de twee laatste tickets wel de halve finale te bereiken.

De Oost-Vlaming, vijfde reekshoofd in Oostende, nam het daarin op tegen de Slowaak Thomas Keinath. De titelfavoriet voor de A-reeks van de 35ste Flanders International Tabletennis Tournament nam die rol echter serieus op en schakelde Nuytinck uit. Het laatste ticket ging naar Kou Lei, die in zijn halve finale de Duitser Lars Hielscher vloerde.

Met Kou Lei krijgen de Masters toch nog een halve Belg in het deelnemersveld. De Oekraïner treedt immers voor het derde seizoen op rij aan in de Superdivisie. Via de dubbele aansluiting speelt Kou aan de zijde van Jean-Michel Saive voor het tweede jaar bij het Brusselse Le Logis. Ei zo na was ook Thomas Keinath volgend seizoen te zien in de Belgische competitie, maar die verkoos op het nippertje de Duitse competitie boven een avontuur bij Nodo Ekeren in dubbele aansluiting.

Naast Nuytinck maakte ook Robin Devos, vierde reekshoofd, een kans om zich te plaatsen voor de Masters. Hij sneuvelde echter in de kwartfinales.