Logo

Cedric Nuytinck heeft het A-tornooi van Antwerpen op zijn naam gezet. In de finale versloeg hij de nieuwe speler van Nodo, Marcos Madrid.

De kwartfinale was alvast een stevige boterham voor de spelers. Yannick Maes speelde een goede wedstrijd tegen tornooibeest Merchez, maar sneuvelde uiteindelijk in zessen. De Mexicaan Marcos Madrid versloeg Ludovic Bierny, die zo geen vervolg kan breien aan zijn zomersuccessen. Robin Devos versloeg de Engelsman Gavin Evans, die volgend seizoen opnieuw deel uitmaakt van de kern van Nodo Ekeren. Nuytinck tenslotte bond Kilomo Vitta aan zijn zegekar.

Marcos Madrid, volgend jaar eveneens in België actief bij Nodo Ekeren, speelde een wereldmatch tegen Cédric Merchez en wist die uiteindelijk in de belle naar zich toe te trekken. Nuytinck nam in vijf sets de maat van zijn topsportcollega Devos.

Ook de finale eindigde in het voordeel van de Oost-Vlaming, die Madrid in vijven zou hebben geklopt.

 

Antwerpen is verschillend ten opzichte van de andere A-tornooien in het regelmatigheidscircuit omdat het twee A-reeksen aanbiedt. In de hoogste reeks, die dus op naam van Nuytinck kwam te staan, worden enkel A-spelers toegestaan. In de lagere A-reeks spelen B-spelers samen met A-spelers buiten de Belgische top tien. Die reeks werd gewonnen door Gavin Evans, die zijn ploeggenoot Yannick Maes overwon. Bierny en Swartenbrouckx sneuvelden in de halve finales.

 

Bij de dames, waar zes deelneemsters waren, ging de zege naar Daria Mityukova. Zij versloeg in de finale haar voormalige clubgenote Elena Chmiguelskaia. Margo Degraef en de Nederlandse Sanne de Hoop wisten de halve finale te behalen.