Logo

De Duitser Patrick Baum heeft de Ostend Masters van 2014 op zijn naam gezet. In de finale bleek hij de betere van de Portugees Tiago Apolonia.

De zes rechtstreeks gekwalificeerde spelers (Baum, Apolonia, Franziska, Tokic, Smirnov en Saive) kregen het gezelschap van de genaturaliseerde Oekraïner Kou Lei (Le Logis Oudergem) en de Slovaak Thomas Keinath. Zij lieten Cedric Nuytinck en Benjamin Rogiers achter zich in het A-tornooi.

Keinath maakte het titelfavoriet Baum in de kwartfinales meteen knap lastig. Na een uitermate spannend duel werd de wedstrijd pas bij 11-9 in de belle beslist. Franziska en Apolonia plaatsten zich makkelijker voor de halve finales door respectievelijk Smirnov (4-0) en Saive (4-1) uit te schakelen. Kou Lei zorgde voor de verrassing in dit stadium van het tornooi door de Sloveen Bojan Tokic in vijf sets te wippen.

Terwijl Apolonia zich met weinig problemen logisch plaatste voor de finale (4-1 tegen Franziska), moest Baum opnieuw een beslissende set spelen. Kou Lei werd daarin echter ruim opzij gezet (4-1). De Duitser wist nadien in vier sets de titel aan zijn palmares toe te voegen.

 

Bij de dames ging de titel in Oostende naar Daria Mityukova, die in de finale afrekende met Florence Van Acker. Nathalie Marchetti (A1) moet net als in Torhout tevreden zijn met een halve finale.