Logo

De Sloveen Bojan Tokic heeft een bijzonder succesvolle dag achter de rug tijdens de het A-tornooi in Oostende. Via de kwalificaties van het A-tornooi wist hij zich als outsider te plaatsen voor de Ostend Masters die hij uiteindlijk op zijn naam zette.

Tokic (ITTF-60) bereikte samen met Alexander Shibaev (ITTF-51) de finale van de duidelijk bijzonder sterk bezette A-reeks in Oostende, waardoor beide Europese topspelers zich bij het beperkte kransje van acht spelers konden voegen die later op de avond de Ostens Masters zouden betwisten.

Ondanks dat ze beiden reeds heel wat wedstrijden achter de kiezen hadden, wisten ze goed uitgeruste spelers als Bastian Steger (ITTF-28) en Patrick Franziska (ITTF-31) uit te schakelen. Tiago Apolonia (ITTF-19) nam in de kwartfinales de maat van een zoals steeds vechtende Saive, terwijl de voormalige Oekraïense ploegmaat bij La Villette Kou Lei zich ten koste van Steffen Mengel wist te plaatsen voor de halve finales.

In de uitgestelde finale van de A-reeks was het Tokic die de Rus opzij kon zetten. Kou Lei zette dan weer een stunt neer door de top-twintigspeler Apolonia uit te schakelen voor de titel.

Met Bojan Tokic en Kou Lei stonden dus twee outsiders in de finale. Het resultaat was een spannend slot waarbij de Sloveen pas bij een 3-2 tussenstand en 13-12 in zijn voordeel nipt het pleit kon beslechten.