Logo

Bojan Tokic volgt zichzelf op als winnaar van de Ostend Masters. Hij versloeg onderweg alle drie de geplaatste Belgen.

Robin Devos was het eerste slachtoffer van de Sloveense titelverdediger. Devos werd, samen met Cedric Nuytinck, aangesteld als Belgische publiekstrekker nadat Saive recent zijn internationale carrière had stopgezet. De loting was hem echter minder gezind en hij kon ook niet stunten tegen Bojan.

In de halve finales ging Tokic voorbij Yannick Vostes, de derde Belg in de 18de editie van de Ostend Masters die een begenadigde dag had. Hij bereikte de finale van het sterk bezette A-tornooi en kegelde ook nog de Kroaat Andreij Gacina uit de kwartfinales. Bojan Tokic was echter een maatje te groot.

Een derde kans voor de Belgen was Cedric Nuytinck, die eveneens sterk voor de dag kwam in de Koninklijke Stallingen. Hij bedankte de organisatie voor de uitnodiging met een knalprestatie door zowel de Deen Jonathan Groth als de Oekraïner Kou Lei uit te schakelen. Tegen de verliezende finalist van vorig jaar moest de Oost-Vlaming wel een matchbal in de belle wegwerken.

 

Daar bleef het echter bij voor Nuytinck, want ook hij moest in de finale zijn meerdere erkennen in zijn vroegere ploeggenoot bij Saarbrücken. Cedric kon nog wel een set afsnoepen van Tokic, maar dat belette de Sloveen niet om zijn titel in Oostende te verlengen.