Logo

Cédric Merchez heeft het derde A-tornooi van deze zomer gewonnen. In de finale van Wenduine versloeg hij Benjamin Rogiers. Bij de dames ging de titel naar Daria Mityukova.

In een deelnemersveld van 29 spelers wisten vier Belgen zich tot in de kwartfinales te spelen. Merchez won in vier sets van de Indonesiër Muhamed Zahru, terwijl Rogiers maar nipt in de belle de maat nam van Swartenbrouckx. Ludovic Bierny sneuvelde tegen Abdullah Hair (Indonesië). De Pool Gregorz Felkel versloeg de Fransman Rudy Gosselin.

Rogiers vocht in de halve finales opnieuw een belle uit tegen Hair, terwijl Merchez aan vier sets genoeg had om Felkel uit te schakelen. De frisheid in de finale was dan ook ongetwijfeld een voordeel voor toernooibeest Merchez: ook hier trok hij in vier sets aan het langste eind.

 

Bij de dames (15 ingeschreven speelsters) wisten twee Belgen de kwartfinales te bereiken: voormalige ploeggenoten Daria Mityukova (nu Sokah) en Elena Chmiguelskaia (AFP Antwerpen). Zij stootten meteen ook door tot in de finale, waarin Mityukova het laken in vier sets naar zich toetrok.