Logo

De KBTTB heeft de deelnemende ploegen van de bekercompetitie voor het seizoen 2012-2013 bekend gemaakt. Ten opzichte van vorig jaar is er een inschrijving minder genoteerd.

Bij de heren blijft het aantal teams behouden op 22. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal Superdivisieploegen opnieuw gevoelig gestegen: enkel Caj-Mir ontbreekt op het appel. In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving mogen spelers met een dubbele aansluiting weldegelijk aantreden in deze competitie, waardoor de spanning ongetwijfeld te snijden zal zijn.

Naast de negen topploegen bestaat de inschrijvingslijst uit vier ploegen uit 1ste nationale (Retinne, Châtelet, Hasselt en Don Bosco Tournai)en twee teams uit 2de Nationale (Castellinoise en Gierle). Vanuit landelijke treden drie clubs aan (Stekene, Smash Dolfijn Aarschot en Andenne). Daarnaast wagen ook vier provinciale ploegen hun kans (Anderlues, Montois, Crisnée en Aarschot).

De eerste wedstrijden zijn voorzien in de week van 27 oktober 2012.

 

Slechts negen inschrijvingen werden toegestuurd bij de dames, dat is er eentje minder dan vorig jaar. De meerderheid van de teams komt uit de Supervisie (Astrid Herstal, Minerois, Vedrinamur, Vervia, AFP Antwerpen en Hasselt). Uitdagers van dienst zijn Pingouin Leuven (1ste Nationale), Montois (2de Nationale) en Diest (Landelijke).