Logo

Dames ten onder tegen titelverdediger Minerois

Vedrinamur heeft de nederlaag in de Belgische Superdivisie tegen Caj-Mir weggespoeld met een loepzuivere 4-0 overwinning in de rematch tijdens de halve finale van de Beker van België.

 

Thuis kon het Naamse team opnieuw rekenen op Grégory Obert, maar ook Gobeaux en Warnon konden zegevieren tegen een zwakker Caj-Mir Colfontaine. Zwakker, inderdaad, want in de bekercompetitie mogen spelers met een dubbele aansluiting niet aantreden. Vedrin kon zo niet rekenen op Frédéric Sonnet; Saint-Ghislain mocht haar Chinese aanwinst, Benjamin Rogiers en Julien Renard bijgevolg niet opstellen.

Het resultaat was een 4-0 overwinning, waarin vooral in het dubbel spanning zat. Door deze overwinning speelt Vedrinamur op 5 mei de finale van de Beker van België in eigen zaal tegen titelverdediger en -favoriet La Villette Charleroi, dat maandag voorbij PW Diest ging.

4 - 0
Vedrinamur - Caj-Mir Saint-Ghislain
1 - 0 François GOBEAUX - Alex ALLEGRO 3 - 0
2 - 0 Grégory OBERT - Martin ALLEGRO 3 - 1
3 - 0 Yohan WARNON - Frédéric MESSINA 3 - 0
4 - 0 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 2

 

De dames speelden op hetzelfde moment thuis tegen Minerois. Zij gingen, eveneens in vier partijen, echter onderuit. De titelverdediger neemt het in de zaal van Vedrinamur op 5 mei op tegen de winnaar van het duel tussen La Villette Charleroi en landskampioen AFP Antwerpen.