Logo

Woensdagavond werd de laatste wedstrijd in de kwartfinales van de Beker van België bij de heren gespeeld. Op papier was Hasselt licht favoriet, maar na de eerste twee enkelspelen keek Hasselt tegen een 2-0 achterstand aan.

Kopman Tim Janssens verloor na een 2-0 voorsprong in sets verassend van de jonge (eerstejaars cadet) Emilien Vanrossomme, één van de Belgische talenten. Invaller Gery Steyls verloor vervolgens van Gregory Obert waarna Davy Vanvinckenroye moest winnen om Hasselt in de wedstrijd te houden. Davy kende weinig problemen met Maxime Barthelemy en zo werd de tussenstand 1-2.

Het dubbel werd door Hasselt met 3-0 gewonnen waardoor de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. De partij tussen de beide kopmannen bleek uiteindelijk de mooiste partij van de avond. Tim Janssens wist Gregory Obert in 4 sets te verslaan waarna Davy Vanvinckenroye het winnende punt kon binnenhalen tegen Emilien Vanrossomme. Davy klaarde de klus in straight sets en Hasselt haalde opgelucht adem: de halve finale was bereikt.

Bron: http://www.tafeltennis.nu/

Reageer op dit artikel

Uitslagen

 1. Tim Janssens - Emilien Vanrossomme
  (2 - 3) 6, 7, -10, -6, -9
 2. Gery Steyls - Gregory Obert
  (0 - 3) -5, -8, -6
 3. Davy Vanvinckenroye - Maxime Barthelemy
  (3 - 1) 9, 5, -<9, 10
 4. Janssens/Vanvinckenroye - Obert/Barthelemy
  (3 - 0) 8, 8, 8
 5. Tim Janssens - Gregory Obert
  (3 - 1) 3, -12, 14, 7
 6. Davy Vanvinckenroye - Emilien Vanrossomme
  (3 - 0) 2, 7, 2