Logo

Etoile Basse Sambre zich geplaatst voor de halve finales van de Beker. Immo Mortsel had immers een niet-gekwalificeerde speler opgesteld tegen het team uit Auvelais.

Het gaat om Matas Skucas, een Litouwse speler die bij de Antwerpenaren regelmatig aantreedt in Superdivisie en beker. In februari kwam immers aan het licht dat Skucas - net als zijn land- en ploeggenoten Vytas Rybakas en Matas Vilkas - dit seizoen ook in de Litouwse competitie wedstrijden heeft beslecht.

Op basis van deze informatie heeft de Transfercommissie van de VTTL de spelerslicenties van de betrokkenen ingetrokken. Het startte bovendien een procedure ten gronde bij de Landelijke Tuchtcommissie tegen de drie spelers en Immo Mortsel. Die zal de zaak op op 15 april behandelen.

 

Ondanks de beslissing van de Transfercommissie heeft Immo Mortsel geopteerd om Skucas toch te laten spelen in het bekerduel tegen EBS. De Nationale Competitie Commissie (NCC) heeft daarom een forfait uitgesproken tegen Mortsel, waardoor EBS in de halve finales zal aantreden tegen Le Logis.

 

Na de uitspraak ten gronde zal het NCC zich ook buigen over de mogelijke gevolgen voor de andere competitie(s).