Logo

Le Logis heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België. In een bewogen halve finale in Ekeren versloeg het uitdager Nodo.

De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een logische zege van Paul Drinkhall op Jasper Merckx. Jean-Michel Saive bracht de Brusselaars nipt langszij na een overwinning in vijf sets op Benjamin Rogiers.

Yannick Vostes ondervond minder problemen met zijn naamgenoot Maes en samen met Saive versloeg hij ook het dubbel Drinkhall / Rogiers.

In de titanenstrijd der kopmannen kon Saive in vier sets de hoger geklasseerde Engelsman Drinkhall verslaan en zo de zege aan Le Logis schenken, dat zo nog steeds zicht heeft op een titel dit seizoen nadat het onverwacht naar de play-downs werd verwezen.

1 - 4 Nodo Ekeren - Le Logis Oudergem
1-0Paul DRINKHALL (As1)-Jasper MERCKX (B0)3-1
1-1Benjamin ROGIERS (A5)-Jean-Michel SAIVE (A1)2-3
2-1Yannick MAES (A23)-Yannick VOSTES (A4)0-3
3-1Drinkhall / Rogiers-Saive / Vostes1-3
4-1Paul DRINKHALL (As1)-Jean-MIchel SAIVE (A1)1-3

 

De wedstrijd werd helaas ook ontsierd door een bezoek van de politie. De "Logis Boys" wisten - zoals altijd - de sfeer er gedurende de hele wedstrijd goed in te houden, maar blijkbaar vonden (een van) de omwoners het toch te luid waarop de lokale politie polshoogte kwam nemen.