Logo

Nadat Sokah Hoboken eerder dit seizoen al de Beker van Antwerpen won en zich kwalificeerde voor de finale van de Beker van Vlaanderen, bereikte de Hobokense club nu ook de finale van de Beker van België. Dat gebeurde na een thriller van formaat in Namen, waar Vedrinamur met 3-4 werd geklopt.

De Franse kopman Stéphane Ouaiche speelde alweer ijzersterk en versloeg Florent Lambiet (3-0) en Frédéric Sonnet (3-1). Zhang Dong Ying moest logisch zijn meerdere erkennen in Florent Lambiet (0-3), maar verloor verrassend genoeg ook van de piepjonge Thibault Darcis (2-3), waardoor Sokah alle zeilen moest bijzetten in het dubbelspel.

Daarin haalden Ouaiche en Zhang het van Lambiet en Sonnet met 3-1, zodat de wedstrijd van Kilomo Vitta (eerder met 0-3 onderuit tegen Sonnet) tegen Darcis de beslissing moest brengen. Vitta – sukkelend met maagkrampen – liep uit tot 2-0, maar de sterke Darcis vocht terug en veroverde in de beslissende set vier matchballen. Kilomo (foto) redde ze echter allemaal en haalde het uiteindelijk in die vijfde set met 14-12.

Tijdens de finale van de Beker van België, een tweede finale op een rij voor de Antwerpenaren, neemt Sokah het op tegen titelverdediger Le Logis Oudergem. De Brusselaars versloegen eerder Nodo Ekeren en kijken op 10 mei in Moeskroen net als vorig jaar in de ogen van Sokah.