Logo

Wat in de reguliere competitie niet is gelukt, daar slaagde Le Logis afgelopen zondag wel in tijdens de bekerfinale: een verlenging van de titel. In een herneming van de finale van vorig seizoen versloeg het opnieuw Sokah Hoboken.

Le Logis moest in Moeskroen op zoek gaan naar eerherstel, want het wist zich verrassend niet te plaatsen voor de titelstrijd in de Superdivisie. De enige manier om dit seizoen nog glans te bezorgen was een derde bekertitel op rij. Net als vorig jaar keken Saive en co. in de ogen van uitdager Sokah Hoboken, die wel nog in de titelrace zit.

Jean-Michel Saive zetten meteen de toon voor een gedreven Brussels team. Hij wist de Braziliaan Cazuo Matsumoto in vier sets opzij te zetten. De Franse kopman van Sokah, Stéphane Ouaiche, bracht de bordjes echter terug in evenwicht na een logische overwinning op talent Jasper Merckx.

Het was Vostes die de Brusselaars opnieuw op voorsprong bracht met een heel ruime overwinning op Zhang Dong Ying. Samen met Saive wist hij bovendien de voorsprong tot 3-1 uit te diepen met een zege in het dubbelspel.

Ouaiche bleef voor de Antwerpenaren opnieuw ongeslagen, na een sterke zege in drie sets tegen Saive. Vostes deed de hoop op een overwinning bij Sokah echter zinken door snoeihard uit te halen tegen Matsumoto. Zonder setverlies tegen de Braziliaan bezorgde de voormalige Belgische kampioen Le Logis een derde bekerzege op rij.

 

4 - 2 Le Logis Oudergem - Sokah Hoboken
1-0Jean-Michel SAIVE (A1)-Cazuo MATSUMOTO (As2)3-19, -4, 7, 10
1-1Jasper MERCKX (B0)-Stéphane OUAICHE (As1)0-3-6, -8, -4
2-1Yannick VOSTES (A4)-ZHANG Dong Ying (A11)3-08, 3, 5
3-1Saive / Vostes-Ouaiche / Matsumoto3-110, -4, 4, 10
3-2Jean-Michel SAIVE (A1)-Stéphane OUAICHE (As1)0-3-9, -7, -4
4-2Yannick VOSTES (A4)-Cazuo MATSUMOTO (As2)3-07, 9, 2