Logo

Voorlopig geen verrassingen in de Beker van België. In zeven van de acht reeds gespeelde wedstrijden won de Superdivisieploeg van haar nationale uitdager.

Enkel Virton (tegen Jong Gullegem), PW Diest (tegen Herstal), Nodo Ekeren (tegen Stekene) en Alpa Ixelles-Schaerbeek (tegen Schulen) konden geen perfect parcours afleggen. Châtelet (tegen Sokah) en Tiège (tegen Logis) konden geen eerredder scoren. Verontrustend voor EBS is dat het ook met 0-4 de boot in ging tegen reeksgenoot Castellinoise.

Het duel tussen Don Bosco Doornik en Vedrinamur moet nog gespeeld worden.

 

Ondertussen is ook reeds de loting voor de kwartfinales uitgevoerd. De meest aantrekkelijke affiche is de thuiswedstrijd van Le Logis Oudergem tegen regerend landskampioen Nodo Ekeren. Verder krijgt Sud Telecom Virton het bezoek van PW Diest en maakt Alpa de verplaatsing naar Castellinoise. Sokah krijgt ook een uitwedstrijd voorgeschoteld tegen de winnaar van het duel tussen Doornik en Vedrinamur.

Voor de dames zijn de kwartfinales ook de eerste ronde. Titelfavoriet AFP Antwerpen krijgt het bezoek van EBS, terwijl grote uitdager Minerois zich verplaatst naar Nodo Ekeren. Grote kanshebber Diest opent thuis tegen Vedrinamur, terwijl de onverwachte titelverdediger Astrid Herstal op bezoek gaat bij nationaler Jamoigne.