Logo

Dichter bij een ophefmakende 0-4 overwinning tegen topclub Logis kon Nodo niet komen, maar het zijn uiteindelijk de Brusselaars die zich afgelopen zondag plaatsten voor de halve finales van de Beker van België.

De Antwerpenaren – die hun zinnen op de Beker hadden gezet om hun seizoen nog op te fleuren – lootten in de kwartfinale bekerhouder Logis. Het lot bracht hen ook in de Hel van Oudergem. Maar de Donkenaars gingen resoluut hun kans en namen meteen de leiding na een moeizame overwinning van Ivan Katkov tegen een nu blessurevrije Lambiet.

Spanning alom in de wedstrijd Vostes-Rogiers. Niettegenstaande Benjamin drie matchballen krijgt, kan hij de partij niet in zijn voordeel uitmaken. Dit zou Nodo later zuur opbreken. Man van de wedstrijd werd dan ontegensprekelijk Yannick Maes (foto). Met een uitgekiend tactisch systeem brengt hij Saive in de problemen. "Niet in de Saive-val trappen" luidde het devies en Yannick scoort, na een geweldige remonte van Jean-Mi, het uiteindelijke elfde punt in de beslissende set. Vreugdetonelen in de Nodo-hoek en verbijstering alom op de goed gevulde Logis-tribune. Yannick komt alzo in het zéér korte lijstje van Belgische spelers die Saive de laatste 25 jaar hebben verslagen. 

Omdat Yannick Maes nog stond te bekomen van de emoties, opteerden de bezoekers voor het dubbelspel Katkov en Rogiers. Zij moesten eindelijk eens kunnen scoren in dit tafeltennisonderdeel. En dat deden zij met verve. Het duo Vostes/Lambiet werd met kurkdroge 0-3 cijfers weggespeeld. Uit de drie resterende wedstrijden moest Nodo dus nog één keer scoren.

Maar dan kwam Logis, als uit de as herrezen, weer tevoorschijn. Lambiet nam droog de maat van Rogiers. Nodo zette dan al zijn hoop op Ivan Katkov, de Oekraïner die in een vorige ontmoeting Saive van de tafel had gemept. Maar diesel Saive, éénmaal op gang en in de flow, liet zich dit keer niet verrassen. Katkov trapte in de val die Yannick even daarvoor nog zo slim had weten te ontwijken. Hoe harder Katkov de ballen sloeg, des te hoger kwamen zij terug. Jean-Mi, niet voor niets de voormalige nummer één van de wereld, bracht werkelijk alles terug. Een beukende Katkov moest buigen en Saive bracht de bordjes in evenwicht. Een ongelooflijk spektakel en Logis weer in de wedstrijd.

Restte het duel der Yannick's. Een wedstrijd die over winst of verlies moest beslissen. En het onmogelijk gewaande gebeurde toch. Ofschoon Maes zich weerde als een duivel in een wijwatervat, wist Vostes toch in de beslissende vijfde set het ultieme punt te scoren en de winst binnen te halen met 11-9. Mits een beter retourneren van de Vostes-services, had de zege voor de Kempenaar geweest.