Logo

Sokah Hoboken heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Beker van België. Voor de Antwerpse topclub wordt het de derde bekerfinale op een rij.

In de openingwedstrijd van het spannende duel tegen Sud Telecom Virton, dat uiteindelijk meer dan vier uur in beslag zou nemen, ging Rajko Gommers nipt onderuit tegen thuiskopman Segun Toriola. De Nigeriaan, die zich recent voor zijn zevende Olympische Spelen kwalificeerde, had tegen de jonge Gommers wél vijf sets nodig (3-2). Toriola's landgenoot, Kazeem Nasiru, toonde zich op een gelijkaardige manier de beste van Kilomo Vitta, al verwierf de kapitein van Sokah's team in de vierde set twee matchpunten. Maar Nasiru herpakte zich en zette een teleurgestelde Vitta opzij met 3-2.

Jérémy Petiot en het dubbelpaar Petiot-Gommers herstelden daarop het evenwicht. Petiot was te sterk voor Merchez (3-1), terwijl hij samen met Gommers in hun allereerste gezamenlijke dubbelspel alleen de eerste set aan Toriola en Nasiru lieten. 

Na de pauze zette Tortola – na 3-0-winst tegen Vitta – Virton op voordeel, maar Sokah vocht terug. Eerst liet Gommers geen spaander heel van Merchez (0-3) en nadien zette Petiot de kers op de taart door Kazeem Nasiru te vloeren (0-3). 

{wedstrijdduel stand:="1-0" homewinner:="Segun TORIOLA (As2)" away:="Rajko GOMMERS (As11)" sets:="3-2" details=""}

3 - 4 Sud Telecom Virton - Sokah Hoboken
2-0Kazeem NASIRU (As9)-Kilomo VITTA (A12)3-2
2-1Cedric MERHCEZ (A7)-Jérémy PETIOT (As2)1-3
2-2Toriola/Nasiru-Petiot/Gommers1-3
3-2Segun TORIOLA (As2)-Kilomo VITTA (A12)3-0
3-3Cedric MERHCEZ (A7)-Rajko GOMMERS (As12)0-3
3-4Kazeem NASIRU (As9)-Jérémy PETIOT (As2)0-3

 

De finale van de Beker van België vindt plaats op zondag 15 mei in Bilzen. Tegenstander van Sokah wordt de winnaar van het duel Logis-Castellinoise.