Logo

Sokah Hoboken en Atlantic FairPlay Antwerpen hebben de Beker van Vlaanderen op hun naam gezet.

Voor de de heren van Sokah is het hun eerste trofee van het seizoen. De club uit Hoboken won voor de zevende keer in zijn geschiedenis de Beker van Vlaanderen en verlengde haar titel. In de eigen sportzaal kreeg de Vlaamse topploeg niet al te veel tegenstand. In de halve finale werd met 5-1 gewonnen van Lauwe; in de finale haalde Sokah het met dezelfde cijfers van het Limburgse Schulen.

Om het Antwerpse succes in deze bekercompetitie compleet te maken, kaapte AFP Antwerpen de trofee weg bij de dames met Elena Chmiguelskaia, Melissa Bours en Birgit Loos. Dat drietal bleek in een spannende finale met 5-3 te sterk voor PW Diest. Voor AFP is het reeds de tweede trofee dit jaar, want eerder wisten de dames ook reeds de landstitel veilig te stellen.

Beide teams zijn overigens ook nog in de running voor de Beker van België. Zowel Sokah Hoboken als AFP Antwerpen treden op 15 mei in Bilzen aan in de finale. Sokah's tegenstander wordt Logis Auderghem (de club van Jean-Michel Saive). AFP Antwerpen staat er tegenover het Luikse Minerois.