Logo

In het Limburgse Rosmeer (Bilzen) hebben de dames van AFP Antwerpen moeizaam, doch verdiend, de Beker van belgië gewonnen met 4-2 tegen Minerois. 

Aanvankelijk zag het er helemaal niet goed uit voor de Antwerpse landskampioen. Na verliesbeurten van Elena Chmiguelskaia tegen Magali Charlier en Natalija Klimanova tegen Cécile Ozer keek het tegen een 1-2 achterstand aan. Eerder had Angelique Gertenbach de ploeg wel op voorsprong gebracht tegen Anne-Cathérine Godefroid.

De cruciale match van het bekertreffen was dan ook het dubbelspel tussen Gertenbach/Klimanova en Ozer/Charlier. Een thriller van formaat (9-11, 13-11, 13-11 en 9-11) die met 11-8 in de belle in het voordeel van Antwerpen werd beslist. Angelique, de Nederlandse in Antwerpse loondienst, liet nadien geen spaander heel van Charlier (3-0), waarna Natalija de klus afmaakte door eveneens met 3-0 tegen Godefroid de eindscore vast te leggen.

Dankzij deze zege veroveren de dames van AFP voor de derde keer in de clubgeschiedenis de "dubbel" (landstitel en Belgische beker). Een ultiem verjaardagscadeau voor de voorzitter. Atlantic FairPlay heeft de Belgische beker, na 2006, 2009 en 2010 nu voor een vierde keer in huis gehaald. Door dit seizoen ook de Beker van Vlaanderen in de wacht te hebben gesleept, realiseerde het dameskwartet Melissa Bours, Elena Chmiguelskaia, Angelique Gertenbach en Natalija Klimanova zelfs de officieuze "treble".