Logo

Regerend landskampioen en bekerhouder AFP Antwerpen heeft zich donderdagavond als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Beker van België bij de dames. Atlantic FairPlay ging op verplaatsing bij Basècles met 2-4 winnen.

Basècles staat momenteel ongeslagen op de eerste plaats in de Henegouwse 1ste provinciale afdeling. Geen onlogische leidersplaats met een ploeg die kan rekenen op Caroline Massart (B0, ex-Superdivisie), Aurore Raulier (C0, ex-superdivisie) en Céline Lepez (C2). AFP maakte de afreis met Elena Chmigueskaia (A7), Melisse Bours (B0) en Kateryna Maksiutina (B6).

Bours en Chmiguelskaia wonnen beiden hun eerste match van de avond – respectievelijk tegen Massart (1-3) en Lepez (0-3) – en zetten Antwerpen meteen op een veilige 0-2 voorsprong. De thuisploeg, aangemoedigd door een ruim vertegenwoordigd thuispubliek, scoorde een eerste punt na een logische zege van Raulier tegen Maksiutina (3-1). Basècles leek zelfs op weg naar de 2-2. In het dubbel wisten ze een 2-1 voorsprong uit te bouwen, maar Bours en Chmiguelskaia konden de wedstrijd toch doen kantelen en kropen door het oog van de naald. Na enkele weggewerkte matchballen wisten ze na 11-13 en 10-12 de wedstrijd met 2-3 naar zich toe te trekken en de 1-3 tussenscore op het bord te zetten.

Massart liet in haar match tegen Chmiguelskaia zien dat ze helemaal niet afgeschreven is voor de absolute top en liet geen spaander heel tegen Elena (3-0). Bours (foto) zorgde kort daarna voor het beslissende punt door vlot te winnen tegen Aurore Raulier (eveneens 3-0) en bevestigde hiermee ook haar huidige topvorm.